Creare cursuri e-learning

Eduweb vă oferă servicii de creaţie şi consultanţă printr-o expertiză vastă, dobândită de echipa noastră de profesionişti cu experienţă de peste 10 ani în domeniile industriilor creative si IT .

Serviciile de creare cursuri e-learning se adresează atât persoanelor fizice care doresc să-şi împărtăşească sau să-şi valorifice cunoştinţele în mediul online, cât şi companiilor şi instituţiilor care doresc să-şi instruiască angajaţii.

Addie

E-learningul este o alternativă tot mai apreciată de către persoanele fizice, instituții de învățământ și companii în contextul pandemiei COVID-19, atât în România cât și la nivel global.

Eficacitatea e-learningului, având în vedere specificitatea mediului online, este influențată de rigoarea cu care este tratat procesul de creare a unui curs online. În consecință, în urma experienței acumulate, echipa Eduweb recomandă utilizarea metodei ADDIE. Aceasta implică următoarele etape:

Analiza vizează procesul prin care adunăm informații despre contextul în care este dezvoltat și implementat cursul (caracteristicile grupului țintă, nevoia de instruire, caracteristicile mediului de instruire) și se stabilesc obiectivele și resursele necesare. Întrebări utile pentru etapa de analiză : Cine sunt? Ce au nevoie să învețe? Ce conținut este dorit? De unde îl obținem? Cum îl putem pune în context?

Designul este etapa în care se stabilesc obiectivele instruirii, modalitățile de evaluare, tipurile de resurse și activități, secvențierea și structura cursului. Câteva sugestii folositoare în cadrul etapei de design sunt stabilirea unor obiective clare, folosirea unor verbe cu acțiune măsurabilă, luarea în considerare a punctului de la care pornește cursantul, estimarea cantității informației livrate și descrierea conținutului și a modalității de livrare. Întrebările care ne pot ajuta în această etapă sunt: Ce vrem să realizăm cu acest curs? Care sunt obiectivele? Ce tipuri de resurse și activități avem nevoie să includem?

Dezvoltarea este etapa în care vom adapta resursele și activitățile existente sau vom dezvolta altele noi, în funcție de rezultatele primelor două etape (analiza și designul), se va stabili planul detaliat al instruirii și vor fi formați cei care vor realiza instruirea (profesori, formatori, traineri). Se va contura conținutul și materialele ce vor fi date spre livrare pentru a fi prezentate cursanților. Întrebările ajutătoare pentru această etapă pot fi: Ce resurse/ activități se pot folosi din cele care există deja? Ce resurse și activități noi trebuie dezvoltate? Cum se leagă între ele activitățile și resursele? Ce trebuie să știe formatorii?

Implementarea este etapa în care cursul creat este folosit pentru instruirea unui grup de cursanți. Toate informațiile obținute în acest moment de la cursanți și formatori sunt foarte importante pentru îmbunătățirea cursului, de aceea este foarte important să se monitorizeze problemele legate de desfășurare și livrare, cât și să se colecteze informații relevante pentru evaluare. Întrebări utile în etapa de implementare: Cum se desfășoară cursul? Care sunt dificultățile întâmpinate? Care sunt punctele pozitive? Ce ar putea fi îmbunătățit?

Evaluarea este ultima etapă a modelului ADDIE și presupune studierea rezultatelor și măsurarea succesului. Este vital să existe mijloace de evaluare cât mai multe și mai variate. Întrebări utile pentru evaluare: Ați îndeplinit obiectivele stabilite în etapa de analiză? Instruirea și activitățile au decurs precum vă așteptați? Cât de eficient este cursul? Cum poate fi îmbunătățit? Care este reacția cursanților? Care este reacția formatorilor?

Oferim o serie de tipuri de conținut pentru diferite nevoi:

 • VIDEO: clipuri video, video interactiv, scenariu video interactiv
 • AUDIO: fundal audio, narator
 • INTERACTIVITATE – scenariu interactiv, crearea unor colaje de fotografii, găsiți hotspotul, hotspoturi de imagini, timeline, tur virtual, jocuri de rol, slideuri interactive, laboratoare virtuale
 • TEXT: transcriere voice to text, texte formatate, hyperlink, PDF
 • JOCURI: animație, probleme de aritmetică, găsește cuvintele, potrivirea imaginilor, asocierea imaginilor, jocuri de memorie
 • LIVE WEBINAR integrare Zoom, Cisco Webex, etc

Creaţie

Dispunem de un studio mobil dotat cu lumini, teleprompter și aparatură audio/video profesională. Realizăm cursurile interactive cu ajutorul aplicațiilor:

 • Adobe Captivate
 • Articulate Storyline
 • H5P
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Premiere
 • Adobe After Effects
 • Vimeo
 • HTML5

Cui ne adresăm?

Serviciile de creare cursuri e-learning se adresează atât persoanelor fizice care doresc să-și împărtășească sau să-și valorifice cunoștințele în mediul online, cât și cadrelor didactice din sistemele de învățământ sau companiilor și instituțiilor care doresc să-și instruiască angajații.

SOLICITĂ OFERTĂ


  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

  Ai nevoie de ajutor? Scrie-ne pe WhatsApp